Close

Strijd met het leven

Al van kleins af aan heb ik onrust en spanning in mijn lichaam. Dit was een vertrouwd gevoel, waarvan ik dacht dat dit bij mij hoorde. Ik was gevoelig, té gevoelig dacht ik. En besloot door te zetten, onderdrukte deze gevoelens en paste me aan. Ondanks dat ik positief in het leven stond en vrolijk was, voelde het leven ook dagelijks als een strijd. 

Mijn lichaam stond bijna altijd “aan”, zeker buitenshuis. Thuis had ik de tijd nodig om bij te komen en wisselde ik vaak naar een passievere staat. Waarbij ik dagdroomde, voor me uit staarde en me afwezig kon voelen. Mijn lichaam voelde ik niet echt, dit voelde te overweldigend.

"Eindelijk ervoer ik rust en ontspanning in mezelf. Waarmee het leven zoveel makkelijker werd."
Voelen heeft mijn leven veranderd

De weg terug naar mijn lichaam heeft mij veel gebracht. Ik werd me bewust hoe gespannen en alert ik altijd was. En ontdekte manieren om deze spanning te reguleren, wat een gevoel van veiligheid gaf. Dit opende voor mij een nieuwe wereld. Eindelijk ervoer ik rust en ontspanning in mezelf, waarmee het leven zoveel makkelijker werd. Het contact met mijn lichaam bracht mij dichter bij mijzelf, mijn behoeftes en grenzen. Klachten zoals vermoeidheid, gevoeligheid voor prikkels en spanning namen af. Het besef dat dit kán, geeft mij een enorme drive om ook anderen naar het contact met hun lichaam te begeleiden. Zodat ook jij kan voelen hoe licht en ontspannen het leven kan zijn.

Missie

Mijn missie is om meer bekendheid te geven aan een brede kijk op gezondheid, waar bij lichaam en geest als een geheel wordt gezien. Daarmee worden klachten die nu vaak onverklaarbaar zijn, verklaarbaar en begrijpelijk. En ontstaan er mogelijkheden voor behandeling en herstel.

Visie

Ik ben er van overtuigd dat het voelen van ons lichaam en emoties essentieel is om gezond en veerkrachtig te blijven. Deze signalen zie ik als een innerlijk kompas die de richting wijst in wat de mens nodig heeft. Het herstellen en versterken van dit contact zorgt dat mensen evenwichtiger, vitaler en met meer verbinding in het leven staan.

Achtergrond

Met mijn achtergrond als maatschappelijk werker heb ik een kleine tien jaar als begeleider in het bescherm wonen gewerkt (GGZ).

Begin 2021 heb ik mijn eigen praktijk gestart, vanuit de verdieping als therapeut en mijn eigen ervaring met herstel. Naast deze begeleiding, geef ik supervisie bij het ATMA instituut. En ben ik daar assistent mentor van de groep Lichaamsgerichte Coaching en Trauma Therapie Basics. 

Opleidingen en cursussen
 • Trauma Therapie Advance – In opleiding
  ATMA instituut – Amersfoort 
 • Trauma Therapie Basics (Post- HBO)
  ATMA instituut – Amersfoort 
 • Lichaamsgerichte coaching (Post-HBO)
  ATMA instituut – Amersfoort
 • Holistisch en Reiki Therapeut (HBO)
  3 jarige opleiding Helios instituut – Heerde
 • Reiki I en II    
  Reiki master Arianne Groeneveld   
 • Social Work (HBO)
  Hogeschool van Utrecht, Amersfoort

Andere kijk op prikkelverwerking

Vaak wordt er gedacht dat je moet leren leven” met je klachten. Dat het “erbij” hoort. Of dat een energiegebrek of de overweldiging bij jou past.
 
Ik weet dat het anders kan. Door het versterken van het contact met je lichaam, kan je een diepere rust in je lijf herstellen. Waardoor alertheid zakt, je lichaam veerkrachtiger met prikkels omgaat en vermoeidheid afneemt. Het is geen snelle oplossing en vraagt aandacht en oefening. Vanuit mijn praktijk heb ik een breed aanbod, zodat ik jou passend kan ondersteunen waar jij nu staat. 

Marlous achter de schermen

Samen met mijn vriend woon ik al ruim vijf jaar met veel plezier in Hoogland. Ik breng graag tijd door met mijn familie, vrienden en bekenden. En houd van koken, lekker eten, tuinieren en ben een enorme muziekliefhebber. Zeker tijdens de periode dat ik ziek thuis zat, merkte ik dat de verbinding met mensen en de natuur voor mij het meest waardevolle is in het leven.

Ik ben liefhebber van...
 • Ik ben ontzettend nieuwsgierig in de mens en lees veel boeken over onze psyché en gezondheid. Vraag me gerust een keer om een leestip!
 • Ik houd erg van muziek en bezoek graag een concert. Meestal geen grote concerten, maar intieme optredens van blues, flamenco en tangomuziek. Mijn liefde voor de tango is ontstaan toen ik een aantal maanden in Buenos Aires was. 
 • Ik vind Rock and Roll ook te gek en heb lang gedroomd dat ik in de jaren ’50 was geboren. En ieder weekend samen met vrienden kon ‘swingen’ op deze muziek.
 • In mijn huis kan je veel verschillende edelstenen vinden. Deze liefde voor stenen heb ik door gekregen van mijn oma.

Wil jij je minder vaak overprikkeld voelen?

 • Voel jij je regelmatig overprikkeld? Zit jij daardoor aan het einde van de dag uitgeblust op de bank? Of reageert jouw lijf op specifieke prikkels waardoor jij je snel overweldigd voelt? 
 • Herken je dat je vaak “aan” staat? Of vaak wisselt tussen ‘aan” en “uit” staan? 
 • Lever je veel vrije momenten in om bij te komen? Waardoor er weinig tijd overblijft voor dingen waar jij blij van wordt. 

Ben je benieuwd wat het contact met jouw lichaam kan betekenen? Vraag de gratis het kan anders sessie aan, waar jij concrete tips krijgt om mee aan de slag te gaan. Deze sessie is vrijblijvend (maximaal 30 minuten). 

Ja, dat wil ik!

Benieuwd naar mijn verhaal?

Luister naar de Lief Klein Leven Podcast, waarin ik te gast ben bij Nina Bosselaar

Volg mij

Facebook
LinkedIn
Instagram