Close

Reiki behandelingen

Behandelingen in Hoogland (Amersfoort) en op afstand

Reiki

Reiki is een Japanse energetische behandelvorm, waarbij de universele levensenergie wordt doorgegeven. Deze energie is sterk voelbaar en overdraagbaar bij je handpalmen. Tijdens een Reikibehandeling wordt er daarom gewerkt met handopleggingen. De energie wordt vaak omschreven als zacht en liefdevol en heeft een ontspannende werking. In mijn praktijk geef ik zowel behandelingen in mijn praktijk in Hoogland als Reiki behandelingen op afstand.

Wat doet Reiki?

Reiki ofwel onze levensenergie, stroomt door ons allemaal. Wanneer dit vrij kan stromen, voel jij je gezond, in balans en ontspannen. Door spanning, stress en trauma kunnen er blokkades in je lichaam ontstaan, waardoor de energie niet meer volledig kan stromen. Een Reikibehandeling brengt deze energiestroom weer op gang. Het stimuleert daarmee het zelf herstellend vermogen van je lichaam en kan emotionele en energetische processen op gang brengen. 

Hoe werkt Reiki?

Tijdens de Reiki sessie kom je liggen op een behandeltafel. Bij de sessie houd je je kleding aan en behandel ik je met een lichte aanraking. Ik leg mijn handen op verschillende plekken van je lichaam, zoals je hoofd, nek, borst, buik, rug en je benen en voeten. Wanneer je lichamelijke klachten hebt, is het mogelijk dat deze plekken meer aandacht krijgen. Dit bespreken we aan het begin van de behandeling.

Lees meer
Moeite met aanraking?

Mocht je moeite hebben met aanraking, of word je liever op bepaalde plekken niet aangeraakt? Dan houd ik daar rekening mee tijdens de behandeling. 

Wanneer gebruik je Reiki?

Een Reikibehandeling is voor de meeste mensen ontspannend en geeft daarmee een diepere rust aan je lichaam. Het kan zowel ondersteunend zijn bij het herstel van lichamelijke klachten als in je persoonlijke ontwikkeling. In mijn praktijk geef ik behandelingen vaak in combinatie met een coaching- of therapie traject. Losse behandelingen zijn ook mogelijk.  

Voordelen van Reiki
  • Diepere ontspanning en vermindering stress
  • Stimuleert het zelf herstellend vermogen van je lichaam
  • Versterkt de verbinding met jezelf, je gevoel en intuïtie 
  • Is ondersteunend bij een goede nachtrust
  • Geeft ondersteuning bij burn-out, depressie en rouw
  • Stimuleert ontgiften en boost je immuunsysteem
  • bij het vrij laten komen van onderdrukte emoties
  • Zorgt vaak voor meer focus en energie
  • En kan pijn verlichtend zijn
Alternatieve geneeswijze, onzin of niet?

Wanneer je nog nooit eerder een Reikibehandeling ondergaan hebt, kan dit wat ontastbaar overkomen. Het is een behandeling die je het beste kan leren kennen door het een keer te ervaren. Hoewel de energie niet met het blote oog te zien is, kan je deze tijdens de behandeling vaak wel voelen. Net als het effect wat het op jou en je lichaam heeft.

Reikibehandelingen kunnen ondersteunend zijn in een herstelproces, mede door de ontspannende en ontgiftende werking. Het vervangt daarmee geen medische behandelingen en geneest geen ernstige ziektes zoals kanker. Het is verstandig om bij aanhoudende klachten ook altijd een arts te raadplegen. Van mensen die ik behandel hoor ik regelmatig terug dat het klachten verlicht, er meer rust en ontspanning ontstaat en nachtrust verbetert. Wil je meer weten over Reiki? 

Lees verder

Ervaring van anderen

Fijn ontvangst, warme sfeer. Bij de start vond ik het fijn dat je belangstellend vroeg of ik ergens pijn had etc. Zodra je handen op mijn hoofd kwamen, voelde ik veel warmte. Het voelde erg fijn. Prachtig, welkom, liefdevol, zachtaardig, warm. Mijn gevoel tijdens de behandeling “je bent”. Dat is fijn! Bedankt!

Tamara

Ervaring van anderen

Ik vond het een super fijne behandeling! Ik ben er helemaal ontspannen van geworden. Op het moment dat je je handen plaatste, voel ik iets gebeuren in mijn lijf. Vooral veel positieve gevoelens kreeg ik en mijn voeten werden en bleven warm. Normaliter heb ik altijd koude voeten. Tijdens de behandeling voelde ik de energie stromen.

Emma

Ervaring van anderen

De behandeling heeft mij goed gedaan! De vermoeidheid en het zware drukkende gevoel in mijn hoofd zijn zo goed als weg. Dank je wel!

Vera

Ervaring van anderen

Marlous heeft een vriendelijke en rustige uitstraling, waardoor je je meteen op je gemak voelt. Ze stemt goed af op wat jij prettig vindt. De energie van haar handen doet goed op pijnlijke of gespannen plekken in je lijf. Ik raakte al vrij snel in een heerlijke diepe ontspanning, waarbij ik het gedoe van elke dag helemaal kon loslaten. De sessie duurde ongeveer een uur. Maar het goede gevoel werkte nog best lang na. Ik vond het echt een cadeautje voor mezelf en kan het zeker aanraden!

Mira

Over Marlous

Reikibehandelaar en Trauma therapeut

In 2011 heb ik Reiki 1 en 2 geleerd van mijn Reiki Master Arianne Groeneveld. Een Master met een grote liefde en toewijding voor Reiki en leerling van Phyllis Lei Furumoto. Mijn eigen ervaring met Reiki heb ik intensief verdiept tijdens de drie jarige opleiding van Arianne tot Holistisch en Reiki therapeut (HART therapeut). 

Reiki is een traditie die mondeling wordt doorgegeven. In de loop der jaren zijn er zo verschillende Reiki stromingen ontstaan. De Reiki behandelingen de ik geef is vanuit het oorspronkelijke Usui systeem.

Mijn werkgebied is om en rondom Hoogland, zoals Amersfoort, Soest, Baarn, Bunschoten, Hooglanderveen, Nijkerk, Hoevelaken, Achterveld en Leusden. De Reiki behandelingen op afstand zijn niet regio gebonden. 

Meer over Marlous

Reiki behandeling

Wil jij een dierbare een ontspannen cadeau geven? Alle behandelingen kunnen ook als cadeau gegeven worden. Wil je een persoonlijke boodschap op de cadeau kaart schrijven? Geef deze tijdens de bestelling aan mij door. 

Reiki behandeling hoogland

Losse Reiki behandelingen duren 60 minuten. Waarvan de behandeling zelf ongeveer 50 minuten duurt. Voorafgaand kan je aangeven welke kwaliteiten je naar voren wil laten komen, zoals liefde, ontspanning, vreugde, licht en compassie. Ook kan je eventuele fysieke klachten aangeven waar je graag extra aandacht voor wil.


Je investering:
– De afspraak duurt 60 minuten.
– De behandeling kost €60,-
– Een kaart voor 4 behandelingen is €200,-


Maak afspraak
Reiki behandeling en therapie

Reikibehandelingen vormen een waardevolle aanvulling op individuele coaching- of therapiesessies. Het kan ondersteunend bij het integreren van de inzichten die je tijdens de sessie hebt opgedaan. En kan ondersteunend zijn bij een traject gericht op herstel. Je investering:
– Je ontvangt deze behandeling aansluitend aan een sessie
– De Reiki behandeling duurt 20 minuten.
– De behandeling kost €20,- (bovenop de kosten voor een sessie.
– Een kaart voor 4 behandelingen is €60,-

Maak afspraak
Reiki behandeling op afstand

Vooraf hebben we telefonisch contact, waarin je kan aangeven welke kwaliteiten je naar voren wil laten komen. Ook kan je eventuele fysieke klachten aangeven waar je graag extra aandacht voor wil. Mijn ervaring is dat behandelingen op afstand krachtig zijn, waardoor de duur korter is dan een ‘normale’ behandeling.


Je investering:

– De behandeling duurt 25 minuten.
– Een behandeling kost €25,-
– Een kaart voor 4 behandelingen is €80,-Maak afspraak

Reiki vervangt geen medische behandeling. Raadpleeg bij (aanhoudende) klachten ook altijd een arts.

Meer lezen over ontspannende vormen bij herstel?

Lees verder bij andere blogs en oefeningen

De kracht van aanraking

Aanraking zorgt voor meer verbinding met jezelf. En heeft een ontspannen en regulerende werking op je lichaam. Je voelt daardoor gemakkelijker wat goed voor jou is en draagt bij aan herstel.

Lees meer

Volg mij

Facebook
LinkedIn
Instagram