Close

Reiki op afstand

Wat is een Reiki behandeling op afstand?

Reiki op afstand, wat is dat?

Reiki op afstand, het klinkt misschien wat zweverig. Dat vond ik tenminste wel toen ik er voor het eerst over hoorde! Het is een kwestie van het een keer ervaren in plaats van verklaren. Het klinkt misschien gek, maar mijn ervaring is dat de behandeling even veel effect heeft. Of eigenlijk de afstandsbehandeling zelfs sterker is. Daarom duurt de behandeling ook korter. 

Hoe werkt Reiki op afstand?

Reiki op afstand werkt eigenlijk hetzelfde als een normale behandeling. Alleen zijn wij niet bij elkaar aanwezig in één ruimte. Je kan bij deze behandeling dus gewoon thuis blijven en dat biedt voordelen als je wat meer aan huis gebonden. De energie die voor jou bestemd, komt gericht naar jou toe. Het geeft daarin vrijwel dezelfde voordelen als een afspraak bij mij in de praktijk. Al raad ik daarin voor mensen met hoog sensitiviteit (HSP) vaak wel aan om een afspraak in mijn praktijk te maken. Ons onderlinge contact en aanraking kunnen een waardevolle aanvulling zijn aan de behandeling. 

Voordelen van Reiki op afstand

Deze behandeling kan waar en wanneer je maar wil. En dit is heel handig wanneer… 

 • Je bent chronisch ziek of het kost jou om een andere reden veel energie om naar mijn praktijk te komen. 
 • Je zit in een intensieve periode (emotioneel of lichamelijk) en hebt behoefte om met regelmaat Reiki behandelingen te ontvangen.
 • Je ligt in het ziekenhuis of ondergaat een intensieve behandeling*.
 • Als aanvulling op een coaching- of therapietraject, zonder dat het veel extra tijdsinvestering vraagt. 

* Bij sommige behandelingen, zoals een chemokuur kan dit niet te dicht op de behandeling zelf. Om daarmee het effect van de behandeling zelf niet te verstoren.

Hoe ziet een behandeling op afstand eruit?

Lijkt het jou wat om thuis vanaf de bank een Reikibehandeling te ontvangen? Dit kan je van een afstandsbehandeling verwachten: 

Hoe kan je Reiki op afstand ontvangen?

Voor de behandeling zelf hoef jij zelf weinig te doen. Het is fijn als je een ruimte opzoekt waar jij je ontspannen voelt en ongestoord kan zitten. En je kleding aan hebt die lekker zit (niet knelt). Na de behandeling is het goed om voldoende water te drinken, aangezien de sessie ontgiftend werkt.

 • Vooraf hebben we kort telefonische contact. Door het contact wat wij hebben, kan ik mij afstemmen op jouw energie. En hoor dan ook graag jouw voor- en achternaam. Tijdens het gesprek kan je ook aangeven of jij er nog specifieke klachten zijn waar je extra aandacht voor wil.
 • Na de behandeling kunnen we ook nog even contact hebben als je daar behoefte aan hebt. Het kan zijn dat je nog een vraag hebt over een gevoel of sensatie die je ervaren hebt. Of dit graag met mij wil delen. Dit contact kan direct na de behandeling, maar mag ook de volgende dag.
Tips voor tijdens de behandeling

Het is fijn als je tijdens de behandeling de tijd neemt om rustig te gaan zitten. En de alledaagse dingen en gedachtes los te laten. 

 • Het kan daarbij helpen om je ogen te sluiten, zodat jij je aandacht op jezelf en je gevoel kan richten. 
 • Zit je liever met je ogen open? Richt je blik dan naar een voorwerp of plek in de ruimte waar je een prettig gevoel van krijgt. Zonder daar teveel door afgeleid te worden. 
 • Als je het prettig vindt kan je een ontspannend muziekje aanzetten. Ondervind voor jezelf of dit ondersteunend is om je aandacht op jezelf te krijgen of juist afleid. 
Wat kan ik tijdens de sessie voelen?

Net als bij een behandeling in mijn praktijk, kan het wisselend zijn wat je tijdens de sessie ervaart. Een aantal voorbeelden van lichaam sensaties die je kan krijgen is: 

 • Je voelt warmte, tintelingen, stroming of koud.
 • Lichamelijke klachten kunnen tijdelijk in intensiteit wat toenemen. Wees gerust, dit is meestal van korte duur. En vaak zijn je klachten daarna milder geworden. 
 • Er kunnen gevoelens en emoties loskomen.
 • Je voelt ontspanning
 • Mocht je in slaap vallen, is dat geen probleem! Dit doet niets af aan de werking van de behandeling. 

Ervaring Reiki op afstand

Hi Marlous, ik vond het een hele bijzondere ervaring! Ik wist niet wat ik er van kon verwachten, maar ik voelde overal een soort warme gloed. Bij mijn benen, buik, rug. En de plek in mijn rug begon te tintelen! Het doet nu veel minder pijn. Dat dit op afstand kan!

Floor

Ervaring Reiki op afstand

Dank je wel Marlous!!! Het is zo fijn dat dit vanuit huis kan! Ik voel de energie van top tot teen door m’n lichaam stromen! Ik ben helemaal ontspannen!

Anne

Marlous de Boer

Reikibehandelaar en Trauma therapeut